regulacja cen i zysków

Postprzez tazik » 13 sie 2015, o 10:22

Witam, chciał bym zwrócić uwagę na kosmiczną rozbieżność między cenami a możliwymi dochodami.
Gram w tą grę od jakichś 2 tygodni i ciągle napotykam na rzeczy nie do przeskoczenia bez kupowania dolarów, ja rozumiem że administracja musi zarabiać, z reszta sam te dolce kupuje, ale nie zaszkodziło by tak wybalansować ceny aby dolary były bardzo przydatne, a nie niezbędne w 100%.

Jako motywacje na początek wymienię kilka lokacji która przez ceny właściwie traci sens np.:
- Trener Pokemonów - ciekawa lokacja, ale koszt 5000 co lvl? no chyba się komuś jedno zero dopisało, np mam 19 lvl postaci a złapałem ciekawego poka na lvl np 10 i chciał bym aby szybko nadrobił lvl i oddał bym go do trenera, ale koszt u trenera wyszło by mi około 500 000 przecież ja bym ta to miesiące zbierał. W efekcie lokacja jest a kto zdrowy na umyślę z niej skorzysta?
- Bank Cerulean, kolejna ciekawa lokacja ale przeliczniki znów są raczej z innej bajki. Oddając 100 000 (obecnie dla mnie suma kosmiczna) Oddając ten hajs na 10 dni, zarobie zabawne 5000, o sumach przy mniejszych lokatach nawet szkoda pisać bo to tak marginalne kwoty że nawet na wyleczenie jednego pokemona nie zarobie. Ja bym proponował przemnożyć te procenty tak z 10 albo przynajmniej 5 razy.

Kolejnym ciekawym kosztem jest trening, tu jak najbardziej rozumiem że on nie może być tani i musi szybko rosnąć, to jest jak najbardziej ok. Ale ma to tez uboczne skutki, przy wyzwaniach elitarnej czwórki często potrzeba wytrenować konkretnego poka który mnie osobiście nie jest przydatny i trenuje go tylko do zadania a trening to fortuna. Dobry przykład to wyzwanie nr 6 "pokonać nidorana pokemonem trawiastym max lvl 14", poszukałem na forum jak sie za niego zabrać wszytko fajnie, zaproponowano Parasa z obrona i atakiem po 80, no spoko Paras złapany, lvl wbity ale statystyki? Trzeba wbić po 20 pkt zarówno obronę i tak przecież to kosztuje dziesiątki tysięcy a ja tego pokemona potrzebuje tylko na jedna walkę a zaraz będzie drugie wyzwanie i będę trenował już coś innego do nowego zadania.

Takich wydatków jeszcze by było kilka ale dość, porozmawiajmy o czymś przyjemnym o zarabianiu, jak już wiadomo że mamy takie wydatki to można pomyśleć ze zdobywanie kasy to bułeczka z masłem, ale nie okazuje się że opcja praca to śmieszne grosze, a zyski ze sprzedaży pokemonów to tak naprawdę zwrot za pokeballe i leczenie, prawie żadnego zysku (może na wyższych lvl'ach jest lepiej ale tego nie wiem jeszcze). Kolejnym małym zyskiem jest wygrana za walkę z trenerami, ale chyba jeszcze nigdy mi nie starczyło aby pokryła mi chociaż koszty leczenia.

Podsumowując, proponuję wprowadzić kilka ważnych zmian w zarobkach i cenach, tak aby gra stała się miła i przyjemna (ale bez przesady aby tez nie była za łatwa).

Liczę na pozytywne przyjęcie moich uwag, może ktoś jeszcze coś by dodał lub zaproponował? Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam

tazik  

Postprzez canaima » 25 sie 2015, o 00:04

Śmieszne są pieniądze za walki rankingowe. ok. 200 za wygraną, a 2k trzeba wydać na leczenie :lol:

i do tego admin +10lvl i venusaur na 118lvl, fajnie fajnie a hajs leci :lol:
Obrazek <-- Klik

canaima  

Postprzez niegazowany » 25 sie 2015, o 00:20

canaima napisał(a):Śmieszne są pieniądze za walki rankingowe. ok. 200 za wygraną, a 2k trzeba wydać na leczenie :lol:

i do tego admin +10lvl i venusaur na 118lvl, fajnie fajnie a hajs leci :lol:

Czlowieku admin nie jest graczem a wlascicielem tej gry i moze sobie zrobic nawet pokemona ktory bd sie nazywal Shrek dac fotke ogra a za atak ustawic mu cokolwiek sobie wymysli ....
Obrazek

niegazowany  

Postprzez canaima » 25 sie 2015, o 10:40

serio? :o
Obrazek <-- Klik

canaima  

Postprzez tazik » 28 sie 2015, o 09:21

Co do cen leczenia w stosunku do "nagród" za wygrane walki (wszelkie, te w dżungli również) zgadzam się w pełni.

A co do admina może wszystko, ale zdaje się ze go od dawna niema, postawił grę i nie dba o nią kompletnie, nie poprawia bugów, nie udziela się na forum. Może jak przelewy przestana działać to by się zainteresował...

tazik  

Postprzez niegazowany » 28 sie 2015, o 09:47

tazik napisał(a):Co do cen leczenia w stosunku do "nagród" za wygrane walki (wszelkie, te w dżungli również) zgadzam się w pełni.

A co do admina może wszystko, ale zdaje się ze go od dawna niema, postawił grę i nie dba o nią kompletnie, nie poprawia bugów, nie udziela się na forum. Może jak przelewy przestana działać to by się zainteresował...

Gosciu skad ty mozesz wiedziec co robi Admin? To ze na chat nie wejdzie, tobie w topicu nie odpisze nie znaczy ze go nie ma*, moze poprostu nie odpisal Ci? Gra bugow troche ma to prawda ale to tez wydaje mi sie dlatego ze jest slaby silnik troche to widac chocby przy preciazeniu jak jest troche wiecej ludu online. Konczac wez gosciu sie wpierw zastanow a nie najezdzaj na Admina bo jak widzisz trwaja wakacje czy tez sezon urlopowy i moze Admin wyjechal?

* - tak piszemy czasowniki rozdzielnie (zachecam do lektury www.sjp.pl) :roll:
Obrazek

niegazowany  

Postprzez canaima » 28 sie 2015, o 17:10

jak go broni :lol:
Obrazek <-- Klik

canaima  

Postprzez tazik » 28 sie 2015, o 21:54

niegazowany napisał(a):
Gosciu skad ty mozesz wiedziec co robi Admin? To ze na chat nie wejdzie, tobie w topicu nie odpisze nie znaczy ze go nie ma*, moze poprostu nie odpisal Ci? Gra bugow troche ma to prawda ale to tez wydaje mi sie dlatego ze jest slaby silnik troche to widac chocby przy preciazeniu jak jest troche wiecej ludu online. Konczac wez gosciu sie wpierw zastanow a nie najezdzaj na Admina bo jak widzisz trwaja wakacje czy tez sezon urlopowy i moze Admin wyjechal?

* - tak piszemy czasowniki rozdzielnie (zachecam do lektury http://www.sjp.pl) :roll:

Ehh i po co te nerwy? Ja nie odnoszę się tylko do mojego wątku, zajrzyj do działu błędy, była forma zgłoszenie - szybka odpowiedź i super. Tymczasem od 2 tygodni Admin nie odpowiedział nikomu. Może ma urlop, spoko każdemu się czasem należy,a le wypada dać chociaż notkę na forum, że go niema będzie kiedyś tam. Niestety jedyne co mamy to cisze.

tazik  

Postprzez grodas » 29 sie 2015, o 08:39

Makao i po makale :o

grodas  

Postprzez niegazowany » 31 sie 2015, o 22:39

tazik napisał(a):
niegazowany napisał(a):

* - tak piszemy czasowniki rozdzielnie (zachecam do lektury http://www.sjp.pl) :roll:

Ehh i po co te nerwy? Ja nie odnoszę się tylko do mojego wątku, zajrzyj do działu błędy, była forma zgłoszenie - szybka odpowiedź i super. Tymczasem od 2 tygodni Admin nie odpowiedział nikomu. Może ma urlop, spoko każdemu się czasem należy,a le wypada dać chociaż notkę na forum, że go niema będzie kiedyś tam. Niestety jedyne co mamy to cisze.

nie ma* - ehh... widze pracy domowej nie odrobiles a szkoda :(

A co do admina to jakby uznal to za stosowne pewnie by poinformowal jak cos chcesz wiedziec na forum Ci ludzie odpisza, a admin jak wroci to swoje doda przeciez nie musisz miec odpowiedzi natychmiast (chyba), wedlug mnie i tak by to nic nie zmienilo czy admin Ci odpisze w dniu napisania topicu czy tez po tygodniu. No nic robi sie tu hydepark takze zaprzestanmy zbednej dyskusji - to tyle ode mnie. :ugeek:
Obrazek

niegazowany  

Następna strona

Powrót do Propozycje do gry